Frank Stegers Tuinontwerp

Het doel is tevreden klanten. En dat lukt nagenoeg altijd. Mensen hebben een probleem en mijn motto is ze dan ook te helpen met dat probleem. Dat kan een verwilderde en vervallen bende zijn maar ook een voor je gevoel groot en kaal perceel of een in te richten tuin met een oppervlakte zo groot als een woonkamer.
Hoe dan ook, je moet er iets mee, maar je weet niet hoe en waar te beginnen. Dan is het inschakelen van een onafhankelijk ontwerpburo een optie. Met als resultaat een mooi en origineel ontwerp van een deskundige, wat wel geld kost. Maar dit is je basis van waaruit je verder gaat. En die verdien je terug. Bedenk of bereken wat het uiteindelijk gekost heeft als je zelf ongedegen aan de slag gaat. Je gaat al snel de fout in met verkeerde aankopen (te groot, te klein), impulsaankopen, keuzestress en schaalfouten.

Als grond voor een geslaagd ontwerp benut ik genoemde kwaliteiten naast goed kijken en luisteren, met als doel op dezelfde frequentie te komen met de opdrachtgevers. Naast zakelijke en formele items als beschikbaar budget let ik bij mijn werk op menselijke factoren én omgevingsfactoren. Zo onderscheid ik; eisen en wensen, type mensen, smaak en voorkeuren, stijl (inrichting van de woning) en aan de andere kant uitstraling van de woning, oppervlak, verhoudingen, omgeving en standplaatsfactoren voor planten.

Zeggen dat ik een bepaalde stijl nastreef, kan ik niet. Immers; geen twee opdrachten zijn gelijk. Maar ik heb wel een eigen signatuur en ben wel compromisloos. Als ontwerper MOET je je aanpassen. Nooit een eigen stijl opdringen. Maar dit beschouw ik ook als het mooie van het vak, die veelheid en verscheidenheid. Zo is elk definitief plan ook een afspiegeling van de bewoners. Het resultaat is vaak anders dan verwacht, maar wel datgene wat de opdrachtgevers in hun onderbewuste voor ogen hadden. Niet zelden wordt men “verliefd”op  een tekening en beginnen de handen te jeuken!
Maar zoals gezegd staat originaliteit hoog in het vaandel en ben ik vaak innovatief. Ideeën zijn ook altijd doordacht. Elke opdracht is interessant en beschouw ik als een uitdaging. 

Daarnaast wordt het beplantingsaspect volledig uitgediept en in mijn optiek is een beplantingsplan een ontwerp binnen een ontwerp. Met een frisse en heldere kijk wordt een plantenschema samengesteld. Gevoed met een gedegen input laat ik me inspireren door een vernieuwende "outlook" en nieuwe technische inzichten. Wars van standaard en geen 12 in een dozijn. Maar ook "back to base". Niet willens en wetens (uit beperking in kennis) een combinatie er door drukken terwijl daarvoor kunstgrepen nodig zijn en dus onnodige kosten. De juiste plant op de juiste plaats maar nog wel binnen de restricties van de opdracht. De mogelijkheden zijn enorm en welhaast onuitputtelijk. Hier is het motto; "laat je inspireren", en bedenk dat de beleving van een tuin valt of staat bij zijn essentie; groen!

visie 200x300